Referenties

Luciano heeft ons daadkrachtig geholpen met het verder ontwikkelen en professionaliseren van HRM. Dit betrof zowel visievorming als ontwerp en implementatie. Aan de hand van zijn integrale aanpak hebben wij het gewenste organisatieprofiel opgesteld en de organisatievraagstukken vastgesteld die het succes van ons bedrijf bepalen.
Dit is doorvertaald naar een mooi HR-programma dat een bijdrage levert aan de verdere groei van onze organisatie. Wij hebben Luciano leren kennen als een prettige en enthousiaste organisatieadviseur. Hij communiceert helder, pakt door als het moeilijk wordt en komt zijn afspraken na. Luciano is flexibel inzetbaar en vervult ook de rol van projectmanager en trainer. Dit maakt hem tot een veelzijdige en gedreven specialist.

Erik Stevens
Financial director bij VTS

Luciano heeft ons vakkundig geadviseerd en geholpen met strategische personeelsplanning. Belangrijke verdienste hiervan is dat wij beter inzicht hebben gekregen in de toekomstige koers van een van onze afdelingen alsook de (markt)ontwikkelingen. En het duiden van de impact daarvan op de huidige en gewenste formatie en personele bezetting. Op basis van deze informatie kunnen wij concrete HR-interventies formuleren waarmee wij de verschillen kunnen overbruggen. Zijn aanpak is stap voor stap, inhoudelijk, pragmatisch en positief kritisch. We hebben met Luciano fijn samengewerkt en niet geheel onbelangrijk, hij heeft ons een methode aangereikt waarmee we nu zelf verder kunnen.

Nicole Engelhardt
HR Manager bij Sator Holding

Luciano heeft de HRM-functie binnen onze organisatie geprofessionaliseerd. Hierdoor kan ons personeelsmanagement een significante bijdrage gaan leveren aan de realisatie van onze doelen. Luciano kijkt verder dan zijn eigen vakgebied, is gedreven en opereert vanuit de inhoud. Wij hebben hem leren kennen als een professional die fijn in omgang is, maar die kritische vragen niet uit de weg gaat. Hij voelt zich comfortabel in een rol waarin hij zich kan bezighouden met het ontwikkelen van beleid en de executie daarvan. Luciano is tenslotte in staat om pragmatische oplossingen te bedenken die echt werken en breed worden gedragen in de organisatie.

Jan Kleijn
Voormalig algemeen directeur bij Kersten Techniek B.V.